CMF

Historie

‘Founding Fathers’ In deze tijd van zoeken naar andere mogelijkheden kwam het Conservatorium Maastricht in contact met dirigent Edouard Rasquin, Cecile Maas, René Rousseau, Annemarie Leufkens, Chrit Rousseau en zijn vrouw Fietje. Zij wilden niet alleen met hun financiële middelen de getalenteerde studenten van het Conservatorium Maastricht ondersteunen, maar ook met hun locaties en met hun (financiële) netwerken.

Doelstellingen
Zij kwamen met het idee de Conservatorium Maastricht foundation (CMfoundation) op te richten. Een stichting die bedoeld is om gelden te genereren. Het Conservatorium Maastricht had daar, uiteraard wel oren na. Op zondagmiddag 18 november 2012 werd de CMfoundation in het atelier van Chrit Rousseau een feit.

Samen met getalenteerde studenten, medewerkers van het Conservatorium, een honderdtal gasten, waaronder burgemeester Onno Hoes en politicus René van der Linden, en uiteraard met de ‘founding fathers’, werd het logo van de Conservatorium Maastricht foundation onthuld en de toekomstplannen toegelicht.

Alle bijeenkomsten van de CMf staan in het teken van muziek en financiën. Het is de opdracht van de CMf om liefhebbers van muziek op te zoeken en uit te nodigen om tegen betaling een ‘Vriend’ van het Conservatorium Maastricht te worden. Zijn ze eenmaal ‘Vriend’ dan organiseren zij weer nieuwe bijeenkomsten en nodigen op hun beurt hun netwerk uit om ook ‘Vriend’ te worden. Tijdens deze bijeenkomsten musiceren getalenteerde studenten en leggen zij de bedoeling van de CMf uit. Op deze manier moet er een ketting ontstaan van steeds nieuwe bijeenkomsten, concerten en nieuwe ‘Vrienden’.

Financiën
Met de financiële middelen kan de CMfoundation de getalenteerde studenten tegemoet komen in hun studiekosten, helpen bij de aanschaf van instrumenten of het bekostigen van masterclasses en concoursen in binnen- en buitenland. Wellicht zijn er ‘Vrienden’ lid van clubs, verenigingen of andere netwerken die getalenteerde studenten willen ‘adopteren' of andere ideeën hebben om te ondersteunen. 
 
Een Vriend voor een Vriend!
Crasborn