CMF

Comité van Aanbeveling

De CMfoundation is blij dat er vier vooraanstaande persoonlijkheden zitting hebben genomen in het Comité van Aanbeveling.

Het is altijd stimulerend als zulke grootheden zich verbinden aan het grote doel van de CMfoundation: ondersteunen van de artisitieke ontwikkeling van jonge getalenteerde musici van het Conservatorium Maastricht. Met de steun van de Vrienden en het Comité van Aanbeveling weten we zeker dat we op de goede weg zijn en dat we hierin niet alleen staan.

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit:

 • Cees HamelinkCees Hamelink (1940)
  Theoloog en psycholoog, was bassist in het trio Louis van Dijk, programmamaker bij onder meer IKON, onderzoeker bij internationale organisatie in Genève en Mexico-Stad, adviseur van nationale overheden en internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties en was ruim twintig jaar hoogleraar internationale communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Ondanks het emiraat in 2005 blijft hij college geven over globalisering, gezondheidszorg en mensenrechten op meerdere plekken in de wereld.)
 • Maria van der HoevenMaria van der Hoeven (1949):
  Executive director van de Raad van Bestuur van het Internationale Energie Agent-schap.  Zij was vicevoorzitter van de CDA-fractie en eerste ondervoorzitter van de Tweede Kamer. Zij was van 2002 tot 2007 minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van 2007 tot 2010 minister van Economische Zaken
 • René van der LindenRené van der Linden (1943)
  Is lid van de Eerste Kamer en verbonden aan het CDA. Was Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Lubbers II. Van 1977 tot 1986 en van 1988  tot 1998 was hij lid van de Tweede Kamer. In 2005 werd hij voorzitter van de Parle-mentaire Assemblee van de Raad van Europa. Van 2009 tot 2011 was hij voorzitter van de Eerste Kamer. 
 • Han de VriesHan de Vries (1941)
  Was aanvankelijk solohoboïst van het Concertgebouworkest  en begon daarna een solo-carrière. Hij wordt beschouwd als de leidende exponent van  de Nederlandse hobo-school. Naast de moderne hobo speelt hij ook barok-hobo. Won o.a. de Prix d’Excellence en twee Edisons. Op zijn zeventigste kreeg hij een CD-box met 9 cd’s en 2 dvd’s (‘The Radio Recordings’) met o.a. Julius Röntgen, Willem Breuker en de Ballade van Mauthausen van MikisTheodorakis. Op de cd ‘The Art of Han de Vries’ speelt hij concerten van Bach, Mozart, Telemann en vele anderen.     
 
N.B. Graag zou de CMf zien dat het Comité van Aanbeveling aangevuld zou worden met een iemand uit het bedrijfsleven. De CMf houdt zich aanbevolen voor suggesties.
Crasborn